Amerikaanse Tundra Herdershond

Dit ras ontstond uit een experiment door de regering in de zestiger jaren.
Men was er van overtuigt dat de kruising van wolven met Duitse herders een superieur ras zou geven, de combinatie van de sterkte ,hogere intelligentie , hogere uithoudingsvermogen, en scherpere hoor, oog en reukvermogen van de wolf met het allround temperament en goede trainingsvermogen van de Duitse herder.

Frank Catania die 11 jaar ervaring had met het trainen van honden voor militair en private gebruik richtte in 1968 een 5 jarig fokprogramma op met deze kruisingen om wolfhonden te bekomen die gebruikt konden worden door de militairen in de oorlog tegen Vietnam en elders.
Maar zoals bij vele andere wolfhonden kruisingen faalde men.
Deze wolfhonden waren heel goed in het spoorzoeken, maar hadden geen enkele motivatie om personen aan te vallen of the beschermen.
Men zette na 5 jaar het programma stop maar men wilde een nieuw ras creƫren.

In 1976 werden sommige van de 50% wolfhonden teruggefokt met Duitse herders.
Na een tijdje ontstond uit deze 25% nakomelingen dit nieuwe ras: de Amerikaanse Tundra Herdershond.

Er is een heel strikt fokprogramma, de pups worden opgevolgd door een gecertificeerde persoon die toeziet hoe het uiterlijk en karakter evolueert om zo te kunnen bepalen in welk werkprogramma elke wolfhond individueel past .
De Amerikaanse Tundra herdershond is een massieve, sterke verschijning, altijd waakzaam en zenuwachtig heen en weer lopend om elk geluid en beweging in zich op te nemen.

THE WOLFDOG

Tranquilo Rayo de Sol Atropa Bella Donna